Hjemmesideopgaven 2024

Hjemmesideopgaven 2024

I skal i grupper á 2-3 lave en hjemmeside for en lille virksomhed i den fiktive by Gækkeby.

I vælger selv virksomheden i samråd med jeres lærer.

Hvad er Gækkeby?

Gækkeby er en fiktiv by! Det er en stationsby et ukendt sted på Midtsjælland med ca. 3000 indbyggere. Mange af dem er pendlere, der arbejder i København, og disse har generelt højere uddannelse og indtægter end de andre. Der er også mange, der arbejder i byen eller nærheden, fx som håndværkere. 2/3 af indbyggerne er erhvervsaktive.

Der er også mange børnefamilier, da byen har det hele: skole, børnepasning, apotek, bibliotek, butikker, biograf, café. Der er stor opbakning til lokale aktiviteter.

Der er også en del ældre, hvis livsindstilling afspejler Gækkebys fortid som landbrugssamfund.

Det fiktive postnummer er 4141

Hvad skal hjemmesiden indeholde?

   • Hjemmesiden skal præsentere den valgte virksomhed passende og loyalt. Der skal være forside og ca. 5 undersider eller tilsvarende i indhold. Design og indhold skal være professionelt i udseende, brugervenligt og tydeligt tilpasset målgruppen mht. billeder, farver, tekster osv.
   • Teksterne kan være både “sider” og “indlæg”, men begge typer skal være repræsenteret, fx indlæg i form af en lille blog med nyheder.
   • Der skal være installeret en kontaktformular, enten Contact Form 7 eller WP Forms.
   • Der skal være passende billeder på hjemmesiden. Alle skal være weboptimerede (max 200 kb) og lovlige, og mange skal være taget af gruppen selv.
   • Alle tekster skal være skrevet af gruppen selv. Det gælder også fx opskrifter, der dog godt må være omskrevet fra fx en kogebog.
   • Der skal være et lille logo.
   • Der skal være installeret og anvendt mindst ét ekstra plugin efter eget valg – dog ikke WooCommerce pga. størrelsen. Det kan fx være et plugin til billedvisning.
   • Der må gerne være gjort klar til en lille webshop, men pga. begrænsninger på vores webhotel må I ikke installere fx WooCommerce til dette. Dvs. jeres webshop skal bare ligne, ikke være en rigtig webshop.

Dokumentationen   

Samtidig med at I arbejder på hjemmesiden, bliver der nogle opgaver, der skal laves i OneNote. Her får hver gruppe deres egen sektion i Samarbejdsområdet.

Opgaverne kommer til at handle om følgende: Kravspecifikationer, Strukturdiagram over hjemmesiden, Weboptimering af billeder, Målgruppeanalyse (personaer), Skrive til nettet, ER-diagram til virksomheden.

 

Virksomhederne

 1. Genbrugsgækken

Den lokale genbrugsbutik har altid meget på lager og ikke altid nemt ved at få det solgt. Butikken har brug for en hjemmeside, der fortæller hvilke gode formål man støtter, men også får det til at fremstå hipt og smart at købe brugt. Det skal være muligt at bestille afhentning af fx møbler.

 1. Ishuset

Udvalget er is er eksklusivt – ellers køber folk bare deres is i discountbutikken overfor. For denne butik er det vigtigt med den gode kundekontakt. De har derfor mange små ”events” og konkurrencer. Man kan derudover bestille is m.m. til udbringning på hjemmesiden.

 1. Café Gækken

Den lokale café drives af frivillige. Her er fællesspisning hver uge og andre arrangementer. Det kniber lidt med opbakningen, og man forsøger sig derfor med musikaftener med lokale bands samt foredrag om lokalhistorie. Hjemmesiden skal informere men også indeholde mulighed for at købe billetter til det hele.

 1. Hundestrækket

Den lokale yoga-skole organiserer undervisning i yoga for alle: mænd, kvinder, ældre, børn… De har brug for en hjemmeside, der fortæller om yoga, giver tips til øvelser man kan lave hjemme, oplysninger om skolens forskellige hold (der er 4 i alt) og mulighed for tilmelding.

 1. Gækkeby Bilhus

Den lokale bilforhandler sælger elbiler samt enkelte brugte biler. De gør meget ud af at formidle viden om klimaproblemer i forbindelse med transport, og selvfølgelig hvordan man kan afhjælpe dette med en elbil, samkørsel m.m. Der skal være mulighed for tilmelding til samkørsel.

 1. Det Grønne Hus

Det Grønne Hus sælger økologiske varer, men frem for alt giver de oplysninger om klimaproblemerne og rådgivning om hvad man selv kan gøre for at begrænse sit CO2-udslip. Oplysningerne kommer i form af en blog med små, lette vejledninger til hverdagen, mange målrettet børnefamilier. Der er også mulighed for at bestille varer.

 1. Pandekagehuset

Pandekagehuset fremstiller lækre kager (og pandekager) på bestilling. De har brug for en hjemmeside, der præsenterer nogle af disse kager og også giver tips til hvordan man selv kan fremstille dem. Man skal selvfølgelig kunne bestille kagerne, og hvis man melder sig ind i Pandekageklubben, får man 10% rabat på hver kage og mulighed for at komme til særlige arrangementer.

 1. Den uventede virksomhed

Byen har også en speciel virksomhed. Det kan være en fotograf, en healer, en terapeut, en mu-siker, en tøjbutik, en blomsterbutik. Find selv på flere! Skal godkendes!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *