Hjemmesideopgaven 2022

Hjemmesideopgaven 2022

Velkommen til Vestre Vøvlelse

Årets hjemmesideopgave 2022 for Informatik, Slagelse HHX

Vestre Vøvlelse, en lille fiktiv by et sted i nærheden, har brug for jeres hjælp! Kommunen har nemlig bestemt at byens mange små virksomheder alle skal have en hjemmeside – og I skal lave dem. I får travlt, for I skal nemlig være færdige senest fredag 29. april kl. 23.59.

Hvad skal I lave?

I arbejder i grupper på 2-3 personer. I har alle lektionerne i Informatik til projektet, men noget af tiden i hver lektion vil blive brugt på undervisning.

Hjemmesiden

 • Hver gruppe vælger en virksomhed (på næste side), som de laver hjemmeside til.
  • Grundlaget er en WordPress-installation, som jeres lærer opretter.
  • Gruppen vælger tema og plugins, skriver alle tekster og organiserer hjemmesiden. Ingen copy­paste fra andre sider! (men man må godt omskrive).
 • Virksomhederne er fiktive, men hjemmesiden skal laves så seriøst. som I kan.
  • Indholdet skal matche virksomhedens budskab og målgruppe, og der skal være 5-10 undersider.
  • Alle tekster skal være formuleret af gruppen selv og grundigt behandlet
 • Billeder tages af gruppen selv (eller I finder billeder med fri ophavsret). Samlet må billederne højst fylde 2 megabyte. De enkelte billeder skal helst være under 100 kilobyte. Forsidebilledet må fylde op til 700 kilobyte.
 • Vores webhotel har ikke så meget plads. Alle grupper skal derfor jævnligt tjekke de ikke har uploadet unødvendige filer eller installeret unødvendige plugins eller temaer.
 • Alle hjemmesider skal indeholde en kontaktformular.
 • Alle i gruppen skal arbejde samt samarbejde i rimeligt omfang, men I må naturligvis godt fordele opgaverne.
 • Alle i gruppen skal være tydeligt aktive både på hjemmeside og i gruppens sektion i OneNote.

Dokumentationen

Sammen med hjemmesiden laves dokumentationen. Denne skrives i gruppens sektion i Samarbejdsområdet i klassenotesbogen.

Dokumentationen laves af alle medlemmer af gruppen og skal indeholde følgende:

 • En præsentation af hjemmesiden og dens design og undersider. Dvs. en kort tekst om virksomheden samt et diagram over hjemmesidens indhold (= sitemap) og relevante detaljer. Der skal være et skærmbillede af forsiden. Der skal være et eksempel på anvendelse af nogle HTML-tags og CSS-kode.
 • En analyse af 2-3 skærmbilleder fra hjemmesiden af de anvendte farver, skrifttyper og gestaltlove.
 • En oversigt over de anvendte billedfiler, deres filnavn og deres størrelse, samt hvordan I har weboptimeret dem.
 • En kort beskrivelse af målgruppen for hjemmesiden.
 • Hvis muligt: en evaluering af hjemmesiden, fx lavet af en anden gruppe eller fremmede.
 • Et notat om gruppesamarbejdet. Hvis I har arbejdet perfekt sammen, behøver I ikke gå i detaljer, men ellers skal der være noter om hvem der cirka har lavet hvad, og om der har været knas i samarbejdet.

Hvordan finder I ud af det?

Jeres lærer viser jer tingene til WordPress i den rækkefølge, I møder dem. Hun har allerede lavet en større mængde videoer til det, men der kommer også nye.

Hun underviser også undervejs i teorien: skrifttyper, farver, design, tekster til hjemmesider, målgrupper, evaluering med tænke-højt-test.

Find det hele, inkl. denne opgave, på  http://informatik-slagelse.dk/. Samt i klassenotesbogen.

Virksomhederne i Vestre Vøvlelse

1. Hundestrækket

Den lokale yoga-skole organiserer undervisning i yoga for alle målgrupper: mænd, kvinder, gamle, unge… De har brug for en hjemmeside, der fortæller om yoga, giver tips til øvelser man kan lave hjemme, oplysninger om skolens forskellige hold (der er 4 i alt) og hvordan man melder sig ind i skolen.

2. Turistkontoret

Efter Corona er ferie i nærområdet blevet et hit. Det lokale turistkontor i Vestre Vøvlelse skal derfor have en hjemmesider, der fortæller om mulighederne for ferie i området. Der er kanosejlads på Vøvlelse Sø, shelterpladser, cykelruter. Turistkontoret udlejer derudover værelser i Den Gamle Kro (medborgerhus), og det skal være muligt at bestille disse værelser.

3. Vestre Vøvlelse Folkekøkken

Hver uge organiserer en gruppe frivillige madlavning og samspisning for byens borgere på Den Gamle Kro (medborgerhus). Hvis ikke man deltager i madlavningen, betaler man i stedet for at spise mad. Folkekøkkenet har brug for en hjemmeside, der opmuntrer til at deltage i fællesskabet, samt fortæller om de kommende aftener og deres menuer, og hvordan man tilmelder sig.

4. Autolakereren

Et par unge gutter fra byen har startet denne virksomhed, hvor de lakerer folks biler på en flot måde. Det giver ikke så mange penge, så de har også udvidet virksomheden med andre bil-relaterede tilbud. De har brug for en hjemmesider, der fortæller om disse tilbud, priser osv. samt giver gode råd til hvad man selv kan gøre for sin bil. Hvis man melder sig til virksomhedens kundeklub, får man særligt gode tilbud.

5. Sportsforeningen

Den lokale sportsforening organiserer undervisning i forskellige lidt specielle sportsgrene som cornhole, trække krog, kitesurfing (på Vøvlelse Sø), parkour, quidditch, fægtning, og mange flere. De har brug for en hjemmeside, der orienterer om nogle af disse sportsgrene, hvilken undervisning der er, hvad den koster og hvordan man melder sig ind i foreningen.

6. Hogwarts

En gruppe HP-fans har startet denne forening for alle, der holder af tryllestave og alt det der. Blandt deres aktiviteter er Quidditch-turneringer (medbring selv kosteskaft), rollespil og undervisning i forskellige former for magi. De har brug for en hjemmeside, der venligt lukker folk ind i HP-universet samt orienterer om alle disse aktiviteter og hvordan man tilmelder sig. Det koster et lille gebyr at være med i foreningen.

7. Pandekagehuset

Nogle dedikerede unge er gået sammen om Pandekagehuset, hvor de fremstiller utroligt lækre kager på bestilling. De har brug for en hjemmeside, der præsenterer nogle af disse kager og også giver tips til hvordan man selv kan fremstille dem. Man skal selvfølgelig kunne bestille kagerne, og hvis man melder sig ind i Pandekageklubben, får man 10% rabat på hver kage og mulighed for at komme til særlige arrangementer.

8. Den særlige virksomhed

Der er kommet en helt speciel virksomhed til, som også har noget at tilbyde. Måske er det en lokal musiker, en terapeut, en gartner, en fuglefanatiker. Dog hverken frisør eller biograf eller kirurgiske klinikker. Tal med din lærer om mulighederne her.