Hjemmesideopgaven 2021

Hjemmesideopgaven 2021

Velkommen til Østre Øvlelse

Årets hjemmesideopgave 2021 for Informatik, Slagelse HHX

 

Østre Øvlelse, en lille fiktiv by et sted i nærheden, har brug for jeres hjælp! Byens unge er ved at få kuk over nedlukningen, og kommunen støtter derfor lokale virksomheder i at lave hjemmesider, der skal aktivere de unge – samt andre. I skal lave hjemmesiderne og I har travlt. I skal nemlig være færdige senest fredag 30. april kl. 23.59. Virksomhederne beskrives på næste side.

Hvad skal I lave?

I arbejder i grupper på 2-3 personer. I samarbejder over Teams og OneNote. I har alle lektionerne i Informatik til projektet, men I skal være forberedt på at Karen bruger noget af tiden på undervisning i WordPress og teori.

Jeg har i år som noget nyt medtaget hjemmelavede videoer til årets hjemmesider. Det siger sig selv at der ikke er krav om professionelle videoer, især da vi ikke har arbejdet med videoer overhovedet. Det er mere for at gøre det lidt sjovere for jer. Jeg hjælper med eventuelt opload til fx YouTube.

Hjemmesiden

 • Hver gruppe laver en hjemmeside til den valgte virksomhed. Der må gerne være flere grupper om samme virksomhed.
  • Grundlaget er en WordPress-installation, som Karen opretter.
  • Gruppen vælger tema og plugins, skriver alle tekster og organiserer hjemmesiden. Ingen copy­paste fra andre sider!
 • Virksomhederne er fiktive, men hjemmesiden skal laves seriøst.
  • Indholdet skal passe til virksomhedens budskab og målgruppe, og der skal være 5-10 undersider.
  • Alle tekster skal være formuleret af gruppen selv og grundigt behandlet
 • Billeder tages af gruppen selv (eller I finder billeder med fri ophavsret). Samlet må billederne højst fylde 2 megabyte. De enkelte billeder skal helst være under 100 kilobyte.
 • Videoer laves af gruppen selv med mobiltelefoner eller hvad man har. Videoerne behøver ikke være særlig professionelle. De redigeres med hvad man har eller med WeVideo på https://www.studietube.dk/ . Færdige videoer uploades til Youtube e.l.  for ikke at belaste webhotellet.
 • Alle i gruppen skal arbejde samt samarbejde i rimeligt omfang, men I må naturligvis godt fordele opgaverne.
 • Alle i gruppen skal være tydeligt aktive både på gruppens hjemmeside og i gruppens sektion i OneNote.

Dokumentationen

Sammen med hjemmesiden laves dokumentationen. Denne skrives i gruppens sektion i Samarbejdsområdet i klassenotesbogen.

Dokumentationen laves af alle medlemmer af gruppen. Pga. nedlukningen er kravene blevet skåret ned den 18. april. Læg derfor mærke til ændringerne i nedenstående.

Der skal være:

 • En præsentation af hjemmesiden og dens design og undersider. Denne del laves som en powerpoint e.l., eventuelt med tilhørende fortællestemme.
 • En underside med titlen “Farver”. Her skriver I kort om farver på hjemmesider (baseret på min undervisning herom) suppleret med noter om farverne på jeres egen hjemmeside. Der skal være mindst et skærmbillede fra jeres hjemmeside.
 • En underside med titlen “Skrifttyper”. Her skriver I kort om skrifttyper på hjemmesider (baseret på min undervisning herom) suppleret med noter om skrifttyperne på jeres egen hjemmeside. Der skal være mindst ét skærmbillede fra jeres hjemmeside. 
 • En underside med titlen “Webdesign”. Her skriver I – kort – om relevant webdesign. Der skal være mindst 2 skærmbilleder fra jeres hjemmeside. 
  • Gestaltlovene
  • Webers lov
  • Andet?
 • En oversigt over de anvendte billedfiler og deres størrelse.
 • 2-3 personaer fra målgruppen til hjemmesiden.
 • Resultatet af mindst én tænke-højt-test.
 • Et notat om gruppesamarbejdet. Hvis I har arbejdet perfekt sammen, behøver I ikke gå i detaljer, men ellers skal der være en oversigt over hvem der har lavet hvad og hvor meget.

Hvordan finder I ud af det?

Karen viser jer tingene til WordPress i den rækkefølge, I møder dem. Hun har allerede lavet en større mængde videoer til det, men der kommer også nye.

Hun underviser også undervejs i teorien: skrifttyper, farver, design, tekster til hjemmesider, målgrupper, tænke-højt-test. Og hjælper til med videoredigeringen.

Find det hele, inkl. denne opgave, på  http://informatik-slagelse.dk/.

Virksomhederne i Østre Øvlelse

 

1. Hjemmefitness

Det lokale fitness-center har ikke mange kunder. Derfor vil de hjælpe folk med at træne hjemme. Dette sker med ideer, vejledninger, billeder og en serie forskellige videoer. Derudover er der forskellige tips til god træning og sund mad for teenagere. Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.   

2. Turistkontoret

Folk har brug for ideer til ferie i nærområdet. Turistkontoret ønsker at Østre Øvlelse skal blive den nye turistmagnet og præsenterer derfor området og dets muligheder. Især teenageres overnatning i telt i naturen belyses med mange stemningsfulde billeder og måske også en video. Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.   

3. Katteformidleren

Områdets hjemløse katte bliver bragt til Katteformidleren, der derefter forsøger at skaffe dem et nyt og rart hjem. De forskellige katte præsenteres med billeder og beskrivelser, nogle af dem med video, og der er mange gode tips til at have kat. Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.  

4. Hundetræneren

Pga. nedlukningen har mange anskaffet sig en hund uden helt at forstå hvad det kræver. Hundetræneren giver gode råd om hunde og viser i en serie små videoer hvordan man kan opdrage sin hund og måske endda lære den nogle kunstner. Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.   

5. Øvlelse Folkekøkken

Byens lokale restaurant tilbyder takeaway, men har ikke mange kunder. De giver derfor gode råd til madlavning på hjemmesiden, samt viser i 5-6 forskellige videoer hvordan man laver nogle gode, sunde middagsretter m.m.

Det skal derudover være muligt at bestille aftenens menu til afhentning.

6. Danseskolen

Danseskolen hjælper med at komme i gang med dans, både alene og sammen med en partner. Det sker med forskellige vejledninger og også nogle videoer. Musikken på hjemmesiden skal være legal. Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.   

7. Cykelmyggen

Den lokale cykelsmed vil gerne have de unge ud at cykle mere. De har derfor lavet nogle vejledninger og videoer, der viser hvordan man vedligeholder sin cykel. De har også lavet en lidt fed video fra en cykeltur, som man kan bruge til at drømme sig selv ud på tur.  Man skal kunne kontakte dem via en kontaktformular.

8. Hjemmefrisøren

Håret bliver længere og længere. Den lokale frisør hjælper derfor de nødstedte med vejledning til pleje af håret samt nogle små videoer, der viser hvordan man selv klipper kammeratens hår. Man skal derudover kunne bestille hårprodukter til afhentning via en kontaktformular.

9. Miljøhuset

Miljøhuset sælger økologiske varer, men frem for alt giver de oplysninger om klimaproblemerne og rådgivning om hvad man selv kan gøre for at begrænse sit CO2-udslip. Oplysningerne kommer i form af små, lette vejledninger til hverdagen og nogle videoer, der demonstrerer disse vejledninger. Derudover skal der være mulighed for at skrive til Miljøhuset med spørgsmål.

10. Den særlige virksomhed

Der er kommet en helt speciel virksomhed til, som også har noget at tilbyde. Måske er det en lokal musiker, en terapeut, en gartner, en fuglefanatiker. Tal med Karen om mulighederne her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *